Nya uppgifter om otrohet i Knutbyförsamlingen

Polisutredningen om Knutbydramat visar att också andra församlingsmedlemmar än den häktade pastorn har haft utomäktenskapliga förbindelser. Pastorns advokat Ola Nordström säger att sexuella förbindelser också förekommit med andra inblandade än pastorn

Polisutredningen om Knutbydramat är nu klar, och försvarsadvokaterna har fått den för granskning. Om dom inte begär kompletteringar av utredningen så lämnar åklagarna in åtalet om två veckor och rättegången börjar om tre veckor. 

Pastorns advokat Ola Nordström säger att polisutredningen inte visar att det har funnits nån systematisk otrohet i församlingen som det påstås i en tidning i dag, men att det har förekommit utomäktenskapliga sexuella kontakter, även där alltså inte pastorn varit inblandad. Knutbyförsamlingens agerande att lägga all skuld på pastorn för både otrohet och allt det andra som hänt i församlingen skulle därmed inte hålla.

Ola Nordström vill inte kommentera om pastorns relationer med den häktade barnflickan varit av sexuell natur, men han bekräftar att pastorn och barnflickan hade täta kontakter via mobilsamtal och sms även efter det att barnflickan tvingats lämna församlingen efter sin hammarattack mot pastorns fru, kontakter som enligt polisen varit planering för att begå mord i Knutby den 10 januari i år.

- Man har haft en vänskaplig alldaglig kommunikation där man har utbytt erfarenheter, säger Ola Nordström

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista