Skottlossningar skapar otrygghet i Gottsunda

Efter ett flertal skottlossningar i Gottsunda är många invånare oroliga och fundersamma över vad som händer där. Vissa som Upplandsnytt pratat med har slutat åka och handla på kvällen, och många är oroliga för sina barn.

Skottlossningen mot en lägenhet på Bröderna Berwalds väg natten mot den 17 april var bara en i rad av flera skottlossningar som förekommit runt om i Gottsunda den senaste tiden. Sista månaden har polisen fått larm om fem skottlossningar i Gottsunda. Senast nu inatt larmades polisen om att det var skottlossning kring området vid Cellovägen.

Polisen utesluter inte att det kan finnas ett samband mellan skottlossningarna och man tror också att det utförs av personer som är kriminellt belastade. Polisens presstalesman Christer Nordström säger att man arbetar intensivt för att försöka få fast gärningsmännen.

Kvinnan Upplandsnytt träffade idag mår dåligt efter den senaste tidens skottlossningar och känner att Gottsunda inte längre är en säker plats att bo på. Hon känner sig otrygg och är rädd för att gå ut efter klockan åtta på kvällen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista