Misshandelsåtalad Tierpspolitiker gör uppehåll

Den misshandelsåtalade vänsterpartisten Urban Blomster i Tierp kommer i väntan på rättegång att avstå från att jobba politiskt.

Urban Blomster som är gruppledaren för vänsterpartiet i Tierps kommun, har åtalats för ett fall av olaga hot och tre fall av misshandel, bland annat av sin sambo.

Efter att  distriktsstyrelsens verkställande utskott haft möte idag, berättade ordförande Jonas Wikström att man ser väldigt allvarligt på situationen.

-Om åtalet skulle styrkas i den delen som gäller kvinnomisshandel då minskar ju förstås vänsterpartiets trovärdighet när det gäller våran feministiska politik eftersom den en del av det handla just om ett aktivt arbete mot kvinnovåld.

Vad som händer om Urban Blomster fälls i tingsrätten vill inte Jonas Wikström uttala sig om innan partidistriktet diskuterat med partimedlemmarna i Tierp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista