Många intresserade av ny Örbyhusmack

Nu har den efterlängtade macken i Örbyhus kommit ett steg närmare verklighet. När tiden för att köpa medlemsandelar i macken gick ut så översteg man med råge det antal man behövde.

– Ja, det har gått över förväntan. Folk har varit väldigt intresserade och det är jättemånga som har tecknat medlemsandelar. Det känns helt underbart, säger Ewa Erixon, ordförande i Örbyhusbygdens byalags ekonomiska förening.

Det är flera delar som ska falla på plats innan en mack kan bli verklighet i Örbyhus, men man har definitivt kommit ett stort steg på vägen nu, säger Ewa Erixon. Föreningen hade behövt sälja minst 500 medlemsandelar för 1000 kronor styck för att överhuvudtaget ha chansen att få ett projektsstöd på över 600 000 kronor beviljat. Den delen har gått över förväntan. Hittills har 700 medlemsandelar sålts och enligt Ewa Erixon så finns det fortfarande intresserade personer som vill göra en insats:

– Alldeles innan du ringde så kom det upp en dam till mig och frågade hur det gick. Jag berättade för henne det gått otroligt bra, och då säger hon: "Du Ewa, jag köper en andel till. Och så köper jag en andel till min dotter i julklapp också". Det är en sån härlig känsla att det folk verkligen bryr sig. Man verkligen vill ha en mack, säger Ewa Erixon.

Länsstyrelsen har redan beviljat ett bidrag på 200 000. Och efter ett projektstöd och ett företagsstöd som förmodligen beviljas ganska snart så kommer man ännu närmare en mack i Örbyhus. Och när macken blir till så tror Ewa Erixon att den definitivt kommer att gå runt, och kanske ännu bättre än det:

– Då kommer det gå bra. Hundra procent kan man aldrig vara säker, men jag tror det kommer bra för oss.