Brand på byggarbetsplats

På eftermiddagen började det brinna i bjälklagret i golvet under arbetet i det gamla Folkets Hus på Dragarbrunnsgatan i Uppsala, troligen orsakat av svetsningsarbete. Brandkåren ryckte ut med fyra brandbilar men elden kunde stoppas innan den spred sig och många av brandmännen behövde aldrig rycka in.

– Vi har haft en glödbrand efter hetarbeten i byggnaden som är under renovering. Personalen började släcka samtidigt som de larmade oss. Vi har varit uppe och brutit golv och sökt efter glödbränder för att släcka dem också, säger räddningsledaren på plats Fredrik Noen.

Det var många brandbilar, fyra stycken, varför en sådan utryckning?

– Dels så är det här en gammal byggnad och så var det hantverkare igång. Då drar vi på lite extra. Vi vet inte vad vi har att förvänta oss så det är lika bra att bara dra ner så mycket resurser som möjligt på den här typen av byggnader. Det är ju lite känsligt just när det är en byggarbetsplats.

Men de flesta stod bara bredvid och väntade idag.

– Ja, vi hade en ordentlig backup ifall det skulle sprida sig. Drar det iväg, på ett sådant här ställe, då behöver vi anfalla branden från flera olika håll i värsta fall, säger räddningsledare Fredrik Noen.