Väktare på Katedralskolans trapp. Foto: Mårten Nilsson / SR

Elev förvisad efter skolmisshandel

Uppsala kommuns individutskott beslutade ikväll att förvisa en av de 16-åriga elever som var inblandade i misshandeln av en annan elev på Katedralskolan i måndags förra veckan, i tre terminer.

Det är tre pojkar i 16-årsåldern som nu misstänks för grov misshandel på Katedralskolan förra veckan. Vid misshandlen ska en elev bland annat ha sparkats i huvudet när han låg ner.

Alla tre misstänkta har enligt polisen erkänt. Två av de tre misstänkta är elever på Katedralskolan.

Uppsala kommuns individutskott fattade igår beslut om en av dem. Den eleven är är alltså avstängd i tre terminer - den nuvarande och ytterligare två - och får under den tiden inte studera vid de kommunala gymnasieskolorna.

Förvisningen gäller inte de friskolor som finns i kommunen.

Helena Hedman Skoglund, ordförande i individutskottet vid Uppsala kommun, säger till Upplandsnytt att det händer då och då att elever förvisas, men att hon inte vet hur ovanligt det är med så här långa förvisningar. Hon säger också att kommunen inte kommer att ordna någon alternativ skolgång för eleven.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".