Mörk park farlig för unga

Det är för dålig belysning i Slottsbacken och Stadsparken. Chefen för socialjouren Björn Andersson säger att det är svårt att hitta alla unga som behöver hjälp.

- Om belysningen har blivit bättre de senaste åren så är det i alla fall inte tillräckligt bra när det gäller våra behov att se barn och unga som är berusade.

Klockan tio i elva i morse hade socialjouren redan omhändertagit tre ungdomar för fylleri. I kväll kommer polisen och socialjouren få använda pannlampor och ficklampor för att hitta i buskagen.  Det är inte ovanligt att personer som druckit för mycket blir liggande i buskarna. Både socialjouren och polisen har länge påtalat problemet för kommunen, men inget har hänt.

Alexander Dufva, som jobbar på fritids- och naturkontoret i Uppsala beklagar att lamporna dröjer.

- Vi har ju diskuterat med polisen och de ser gärna att vi får till en ordentlig ljussättning av de här platserna. Och det får vi verkligen ta till oss.

Tidigast i höst kan den nya armaturen vara på plats i parkerna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".