Dragracing. Foto: Anders Wejrot/Scanpix
TIERP

Motorbanebygge överklagas

Byggarbetena vid det som ska bli motorbanan Tierp Arena är i full gång. Nu har ett par kommuninvånare överklagat kommunstyrelsens beslut till länsstyrelsen eftersom man tycker att det strider mot miljöbalken.

Just nu är flera motorarenor på gång i Uppland. I både Hallstavik och Enköping har planerna mötts av högljudda protester men i Tierp har det mestadels blåst en positiv vind för projektet. Men nu höjs alltså röster mot anläggningen som ska är på gång vid flygplatsen.

Tanken är att Tierp Arena ska bli en plats för bland annat dragracing och övningskörning men även andra arrangemang så som musikkonserter.

En närboende skriver i sitt överklagande att hans hästar, som går utomhus större delen av dygnet, skulle störas av ljud och avgaser. En annan närboende kritiserar den bullerutredning som har gjorts och menar att Naturvårdsverkets riktvärden för buller överskrids.

Det ifrågasätts också varför bolaget bakom planerna inte gjort någon miljökonsekvensbeskrivning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".