Ingen nattpolis i Gimo

Tjuvar passar nu på att stjäla verktyg och skrot vid Vallonskolan i Gimo. Efter branden på skolan ska det nu saneras i lokalerna. Vid flera tillfällen har tjuvar tagit sig in på området.
Det är Ulf Janssons skadesaneringsfirma som har fått uppdraget att röja vid skolan. Ulf Jansson själv är trött på att inte få någon hjälp med att skydda firman. Igår natt ertappades tjuvar inne på skolan med en släpkärra beredd utanför. När han ringde polisen fick han till svar att de bara kunde komma om de hade något annat uppdrag åt Gimohållet. - Nu måste det bli ett stopp på det här. Så här får det inte vara. Man måste kunna få hjälp av polisen om det händer något härute. Som vi berättat tidigare i Radio Uppland tar det ofta lång tid för polisen att komma fram till en brottsplats. Det gäller särskilt i norduppland och ut mot Östhammar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".