Foto: Scanpix
Innebandy

"Vi har en bra plan - det blir guld"

Storvreta innebandy är i final i Europacupen efter seger mot finska mästarna SSV i semifinalen i går kväll. Finalen spelas fem ikväll svensk tid och då möter Storvreta det tjeckiska laget Vitkovice som man förlorade mot så sent som torsdags.

– Det blir inte större än så här. Att få spela om en pokal så här tidigt på säsongen. Så det är full laddning. Vi käkar tre timmar innan match och bor 20 minuter från hallen så, det är bra förberedelser, säger backen Jesper Berggren på telefon från Lettland.

Tar ni det lugnt i dag eller är det mycket taktiksnack?
– Taktiksnacket har redan varit, vi har gått igenom exakt hur vi ska spela. Vilka som ska spela så allt är klart. Nu handlar det bara om att sätta sig in i situationen och prestera på max sen klockan sex.

Hur känns det att spela final mot ett lag som ni precis förlorat mot?
– Det känns faktiskt ganska bra, vi har lite revansch på dem och är inte nöjda med den matchen i gruppen. Men det är skönt att ha fått känna på dem och veta ungefär hur de spelar. Vi har en bra plan för hur vi ska ta hem det här.

Blir det guld ikväll?
– Yes! Det kan svara på det. Det blir det, säger Storvretabacken Jesper Berggren.

Stovreta innebandy gick till final i Europacupen efter seger mot finska mästarna SSV i semifinalen i går kväll. Slutsiffrorna skrevs 4-3 till Storvreta. För Stovretas avgörande mål stod stod Fredrik Holtz.

Finalen, den spelas i kväll och då möter Storvreta det tjeckiska laget Vitkovice, som slog norska Tunet i sin semifinal med 6-2 i går.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".