Sirius fotboll nära kvalplats

Efter två förluster blev det igår seger för uppsalalaget Sirius mot Arameiska - Syrianska med 3-1. Kvalplatsen till Superettan är i det närmaste säkrad.

Petter Österberg, spelare i Sirius, berättar att läget var lite spänt innan matchstart.

– Vi kände väl att det var lite kniven på strupen och vi hade ju haft två torskar där innan och självförtroendet var kanske inte på topp så det var jätteskönt för oss att få ta tre poäng i går.

Hur var matchen att spela?

– Det var en ganska öppen match där jag tycker vi tog kommandot på en gång och det var aldrig liksom riktigt hotat. Vi gjorde ett-noll och två-noll ganska tidigt så sedan hade vi kontroll på matchen.

Är det lite extra nervöst de här avslutande matcherna nu när det är rätt mycket på spel ändå?

– Ja, det är klart att det är lite högre anspänning kanske i och med att precis som du säger, det är mycket som står på spel.

Dalkurd och Umeå kvar, vad tror du om de två matcherna?

– Dalkurd nu nästa omgång tror jag kommer bli tufft. De har gått väldigt bra här på slutet och har bara tagit torskat en match i år och vi ska upp dit och spela. Umeå mötte vi nu i våras och det är ju ett bra, tungt gäng så jag tror att det blir säkert en tuff match också.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".