Uppsala kommuns flagga. Foto: Mona Wahlund / SR

Uppsala fjärde idrottsstaden

Uppsalas satsningar på sport har gjort att kommunen klättrat ett par platser på rankinglistan över Sveriges främsta idrottskommuner. I rankingen, som tidningen Sport & Affärer har gjort, ligger Uppsala i år på en fjärdeplats efter Stockholm, Göteborg och Malmö.

– Med långsiktighet och konsekvens kommer vi att kunna klättra ytterligare och bli än mer  framgångsrika som idrottsstad, säger Cecilia Forss (M), kommunalråd Uppsala kommun i en kommentar.

Så här lyder Sport & Affärer motivering:

"Tar två steg upp på listan. Fortsätter konsekvent sin utveckling av nationella idrottsevenemang. Utvecklar ett nytänkande i evenemangsstödet till idrottsarrangörer. Hjälper arrangörer att utveckla sina evenemang. Inom konceptet ”Tävlingsstaden Uppsala” tillhandahålls ett antal verktyg för marknadsföring av evenemangen i stadsmiljön, bl.a. genom elektroniska stadstavlor, banderoller och affischeringstavlor. Uppsala har Sveriges fjärde största besöksområde i Fyrisarenan. Har en bra evenemangsstrategi för upplevelser, tillväxt och turismutveckling med mätbara målsättningar, men kommunicerar inte tillräckligt tydligt hur strategin följs upp. Har haft svårt att attrahera de riktigt stor idrottsevenemangen.”

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".