Bättre bemötande poliser

Hur poliser bemöter människor i sitt arbete är nu något som polisen i länet ska bli bättre på. Polisledningen i Uppsala har beslutat om en rad åtgärder för att förbättra kontakten med medborgarna. Detta efter att polisen nu gått igenom samtliga anmälningar mot poliser i länet dom senaste åren. Det säger biträdande länspolismästaren Ebba Sverne Arvill:

Polisen har gått igenom alla anmäljnmingar mot poliser i länet under åren 1997 t o m sommaren 2003, och det är över 600 anmälningar. Som en följd av genomgången kommer polismyndigheten att genomföra utbildnng för alla poliser i professionellt bemötande både av brottsoffer och övrig allmänhet, och alla poliser som blivit anmälda för brott kommer också att tvingas till ett samtal med en överordnad chef efter varje händelse. När polisens undersökning presenterades i dag framkom också att en polisman har ådragit sig 13 anmälningar de senaste åren.

Reporter: Marten.Nilsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".