Basket. Foto: Alf-Lindbergh/Scanpix.
Basket

Han är 217 centimeter lång!

Trots att Uppsala basket förlorade ligapremiären mot Jämtland på tisdagskvällen kan lagets supportrar ha fått en ny stjärna att se upp till. Bäste poängplockare för Uppsala i förlustmatchen mot Jämtland var nyförvärvet Martin Kohlmaier, som är 2 meter och 17 centimeter lång!

 – Han är väldigt rörlig för sin längd, och har också en enormt bra touch under korgen, säger lagkamraten Fredrik Jönzén.

Fredrik Jönzén, som tidigare varit längst i laget, är också den som låg bakom värvningen av Kohlmaier.

 – Vi spelade ihop i Spanien för två år sedan och har hållit kontakten sedan dess och jag frågade om han ville komma till Sverige och spela.

 – Martin kan bli årets center i ligan, om vi utnyttjar honom på rätt sätt. Vi måste ge honom bollen i rätt lägen, så kan han bli väldigt effektiv.

När Martin Kohlmaier går in på Fyrishov måste han böja sig för att inte slå huvudet i taket...

 – Det är hemskt, men är man så lång som jag så får man stå ut. Sådant händer hela tiden, säger Kohlmaier till den betydligt kortare reportern Per-Henrik Johansson.

Martin Kohlmaier är optimistisk när det gäller lagets chanser i Basketligan.

 – Vi kan klara oss hela vägen till SM-final, och  SM-guld. Vi har talangen i laget.

Hur är det då, har storleken betydelse?

 – Självklart, säger Kohlmaier. I basket är storleken allt...

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".