Orphei Drängar på Asien-turné

Manskören Orphei Drängar, OD, lämnade i förra veckan Uppsala för en turné i Asien. Nio konserter i sju städer i Japan, Kina och Singapore ska hinnas med på två veckor.

Nils Pålbrandt, till vardags rådman vid Uppsala tingsrätt, är en av de 85 OD-isterna som nu konserterar i Japan.

 – Mottagandet har varit väldigt fint. De är väldigt entusiastiska här.

Bland konsertlokalerna finns några av Asiens främsta konserthus som till exempel Tokyo Opera City Hall och National Center for the Performing Arts i Peking. OD framträder också på världsutställningen EXPO 2010 i Shanghai, både i den svenska paviljongen och i en konsertsal på EXPO-området.

 – Det här är väldigt roligt och omväxlande, säger Nils Pålbrandt. Resan har ju planerats väl och allt flyter väldigt väl.

Med på turnén har OD sopransolisten Elin Rombo, pianisten Folke Alin och dirigerar gör förstås OD:s egen dirigent Cecilia Rydinger Alin.

 – Vår dirigent Cecilia Rydinger Alin har ju en central roll och ger oss självförtroende.

Årets OD-turné går alltså till Japan, Kina och Singapore för att sedan avslutas i Filadelfiakyrkan i Stockholm torsdag den 28 oktober.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista