Ramadan föreslås bli lovdag i Sigtuna

Skolbarnen i Sigtuna kommun kan komma att få nya lovdagar. Bland annat föreslås att avslutningen på den muslimska högtiden Ramadan ska bli lovdag.

För socialdemokraterna i Sigtuna föreslår nu att det persiska och kurdiska nyåret Newroz, avslutningen på den muslimska fastemånaden Ramadan och ortodoxa kyrkans långfredag ska läggas till de nuvarande lovdagarna.

- Både invandrare och infödda svenskar måste anpassa sig och ta hänsyn till varandras traditioner om verklig integration ska kunna ske, säger AnnaKarin Lundström, socialdemokratisk ordförande i barn- och ungdomsnämnden och initiativtagare till förslaget.

Men för oppositionen kommer förslaget som en överraskning  och Mikael Dellming, Kristdemokrat ställer sig kritisk till det.

-Det är inte säkert att alla elever vill ha det så. Om det finns vissa skolor som vill ha det så kan de besluta om det i varje skola. Men jag är kritisk till förslaget, säger han.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista