Usel arbetsmiljö på socialkontor

Avloppsvatten på golvet, över 30 grader varmt på sommaren och kallt på vintern. Det tvingas anställda på socialkontoret i Gottsunda stå ut med i barackerna som de arbetat i senaste året.
Dom anställda på socialkontoret i Gottsunda menar att de dåliga lokalerna tär på krafterna. Avloppsvatten som läcker ut på golven, kallt, samt att lokalerna är så lyhörda att sekretessen hotas är den verklighet man lever med idag. Anledningen är att deras ordinarie lokaler är mögelskadade och att renoveringen har ännu inte börjat. De röda och blå barackerna där 35 av sociatjänstens anställda arbetar och tar emot besök står uppställda på ett parkeringsdäck vid Bandstolsvägen. Där har de stått ett år nu, sedan personalen fick evakueras från de ordinarie, mögelskadade lokalerna, där renoveringen fortfarande inte har påbörjats. Det finns flera anlednignar till att personalen fått arbeta i barackerna så länge, En är att fastighetsägaren AP-fastigheter inte kommit igång med renoveringen av de ordinarie lokalerna än - problemen var fler än man trodde från början och nu måste alla hyresgäster flytta innan renoveringen kan börja.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista