Misstänkt mordförsök i Uppsala

Vid Västertorg i Uppsala träffades en bil av flera skott i natt. Då en person fanns i bilen betecknar polisen det som mordförsök. Flera parkerade bilar har beskjutits i Ekeby.

Strax efter midnatt ringde flera personer till polisen och berättade att de hört skottlossning. Efter att ha sökt igenom området vid Studentvägen fann polisen flera bilar med skottskador på Tartugatan i Ekeby. Senare kom också larm om skott i Eriksberg.

Det är ännu oklart om det finns något samband mellan de båda skottlossningarna.  Det har under senare tid varit flera skottlossningar i Uppsala, framför allt i Gottsunda. Bland annat sköts entrén till Socialförvaltningen och Arbetsförmedlingen i Gottsunda centrum sönder under påskhelgen. I onsdags i förra veckan var det också en skottlossning i Stenhagen. Men trots allt skjutande är det hittills har ingen person som har blivit skadad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".