Extern konsult anlitas till NCK

Kritiken som riktats mot ledningen för Nationellt centrum för kvinnofrid i Uppsala om ett auktoritärt och förtryckande ledarskap, diskuterades i dag av styrelsen för centrumet. Styrelsen kom fram till att anlita en extern konsult för att utreda arbetsmiljön, men uttalar också att den har fullt förtroende för ledningen och ser inte beslutet om en utredning som något dramatiskt.

– Det här är ingen extraordinär åtgärd utan det är något som varje verksamhet bör göra årligen, säger styrelsens ordförande Lena Svenaeus.

Tror du på den här kritiken?

– Alltså, du kan inte ställa en sådan svepande fråga för att det är oerhört mycket uttalanden hit och dit.

Kritiken mot ledningen för Nationellt centrum för kvinnofrid har framkommit i granskande artiklar både i Uppsala-Tidningen och i Upsala Nya Tidning. En rad personer som slutat på centrumet har vittnat om en auktoritär och kontrollerande ledarstil som skapat vantrivsel och fått många att sluta. Carin Olin är en av dem.

– De som jobbar på Nationellt centrum för kvinnofrid gör ett jättebra arbete men med väldigt dåliga förutsättningar.

Styrelsens ordförande Lena Svenaeus igen:

– Det har ju inte framkommit någon kritik.

Gun Heimer är centrumets föreståndare:

– Det är klart att man alltid måste lyssna på kritik, men saker och ting har ju alltid två sidor och det är viktigt nu att vi får arbeta med vårt interna arbete och lära oss något av det här.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista