Gängbråk bakom skottlossningar i Uppsala

Det är uppgörelser mellan olika gäng som ligger bakom den senaste tidens skottlossningar, och den gångna nattens mordförsök, i Uppsala. Det bekräftar nu polisens presstalesman Christer Nordström för Upplandsnytt.

Den gångna nattens skottlossning i Ekeby-området är den åttonde i Uppsala sedan början av april där polisen har konstaterat att det verkligen har skjutits. De tidigare skottlossningarna har ägt rum i Gottsunda och Stenhagen.

I natt kom flera larm till polisen om skottlossning i trakterna kring Ekeby och Studentstaden. Man konstaterade att flera kulor skjutits på Tartugatan och bland annat skadat flera bilar. En annan beskjuten bil påträffades senare vid Västertorg i Eriksberg. Den bilen har beskjutits medan den kördes, vilket gör att händelsen betecknas som mordförsök.

Polisen har vid platsen för skjutningarna säkrat flera spår. Bland annat har tomhylsor hittats från flera olika vapen, men polisen har också säkrat andra spår. Ammunitionen kommer från både kulvapen och hagelvapen.

Hur många vapen som använts och vilka andra spår de har säkrat vill Christer Nordström inte säga ”av utredningstekniska skäl”. Men polisen vet inom vilka kretsar som gärningsmännen finns. Det handlar om unga personer, från lägre tonåren upp till 25-30 år, och de kommer från olika delar av Uppsala, och även från andra städer, säger Christer Nordström.