Polisen närmare lösning på skottlossnings-gåtan

Nu står polisen närmare en lösning på de skjutningar som har drabbat Uppsala den senaste tiden, säger Uppsalapolisens presstalesman Christer Nordström.

Sen början på april har det varit åtta skottlossningar i Uppsala. Fem i Gottsunda, två i Stenhagen och igår natt så sköts det på Tarturgatan i Ekeby. Där besköts bland annat en bil med flera personer. Bilen hittades sen på Västertorg i Eriksberg. Polisen betcknar den skottlossningen som mordförsök.

Polisen har hittat flera spår på platsen för skjutningen igår natt. Bland annat ammuntion från två olika sorters vapen.

Igår hittades också militär ammunition vid Flogstamasten. Ammunition som polisen tror har samband med skjutingarna. Men varför polisen binder ihop skjutningarna med den hittade ammunitionen vill Christer Nordström inte säga.

Upplandsnytt berättade igår att det handlar om uppgörelser mellan olika gäng och att polisen tror sig veta vilka personer som kan ha begått skjutningarna. De misstankarna har stärkts med de många tips som har kommit in, säger Christer Nordström.

Men det är fortfarande för tidigt att göra några gripanden, vi behöver mer bevis först, säger Christer Nordström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".