Göran Nilsson (M). Foto: Matilda Hector/SR

Ny majoritet i Knivsta

Nytt politiskt styre i Knivsta
1:56 min

Allianssamarbetet i Knivsta spricker när övriga partier avslutar samarbetet med Folkpartiet. Istället ser det ut att bli ett majoritetsstyre med Moderaterna, Centern, Kristdemokraterna, Miljöpartiet och Knivsta.nu.

Några timmar innan det nya samarbetet med Knivsta.nu tillkännagavs, sa moderata kommunalrådet Göran Nilsson så här:

– Nu pågår långt framskridna planer med att komma överens om ett handlingsprogram för kommunen tillsammans med Knivsta.nu under den mandatperiod som börjar i januari.

Hur långt framskridna är de?

– Ja, vi är i stort sett färdiga med ett program som vi ska förelägga våra medlemmar i dag. Det är de som har sista ordet i det här.

Moderaterna och de andra allianspartierna avbryter samarbetet med Folkpartiet och ingår ett nytt samarbete med Knivsta.nu. Samtidigt kräver Folkpartiet en ursäkt från Centerns gruppledare Anders Eskhult som man anser har visat prov på en negativ kvinnosyn genom att använda härkartekniker för att ifrågasätta och förnedra Folkpartiets förhandlingsrepresentant. Moderata kommunalrådet Göran Nilsson håller inte med om anklagelsen.

– Absolut inte. Det finns inga olämpligheter som är sagda som har koppling till jämställdhet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".