Landstingsråd tycker de anställda är gnällspikar

De anställda inom Landstingsservice i Uppsala som är kritiska mot ledningen är bara gnällspikar. Det anser landstingsstyrelsens ordförande, socialdemokraten Mats O Karlsson.

Mats O Karlsson vägrade i går att låta sig intervjuas om kritiken mot hur Landstingsservice har skötts, men då Upplandsnytt utan Karlssons vetskap spelade in ett samtal var han upprörd över att de kritiska rösterna hade släppts fram i Upplandsnytt i går morse:

-Du vet mycket väl att det finns synpunkter på chefer inom alla organisationer. Man kan alltid hitta någon gnällspik som kan vräka ur sig någonting om sin chef, både om chefer som finns där och chefer som avgår.

Det som upprört Mats O Karlsson är Upplandsnytts rapportering de senaste dagarna om turbulensen inom Landstingsservice, som bl a sköter fastigheterna i Uppsala läns landsting. Chefen för Landstingsservice Agneta Jordeby Jönsson har tvingats avgå från sin post och i går krävde en anställd på Landstingsservice, elektrikern Kjell Simonsson att fler av cheferna skulle lämna sina tjänster.

Kommunals huvudskyddsombud Anders Törner tyckte att Landstingsservice var en så misslyckad organisation att den borde upplösas.

Men den här kritiken har inte fallit i god jord hos landstingsledningen. Mats O Karlsson var själv med och drev igenom att den nu avgångna chefen Agneta Jordeby Jönssons förordnande förlängdes år 2002, trots det stora missnöje som redan då fanns bland de anställda och trots att facket SKTF sa nej till ett förlängt förordnande. Nu när Jordeby Jönssons fyraåriga förordnande avbrutits efter bara 1,5 år, till en hittills okänd extrakostnad för landstinget, är det alltså inget som Mats O Karlsson är beredd att diskutera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista