Oro vad som händer vid dagisflytt

Nu är det förändringar på gång igen på det som tidigare var Ettifemförskolorna i Uppsala.

Förskolorna Banér och Slottsvillan ska flytta till nybygggda lokaler i Ulleråker redan i höst och flera föräldrar som bor centralt är oroliga. De har svårt att ta sig till Ulleråker och tycker att tiden är för knapp för att hitta en lösning

Charlotte Tranéus och Lars Espmark har barn på Slottsvillan:

-Vi får vardagen förstörd. Många av oss måste köpa bil och många måste ordna med sina arbeten för att det ska gå, säger Lars.  

-Det är säkert ett jättebra dagis, men det spelar ingen roll om det är Sveriges bästa dagis. Man skulle i alla fall inte välja det dagiset för vardagen måste fungera, säger Charlotte.

Anledningen till flytten är att kommunens Fastighetskontor har dömt ut nuvarande lokaler säger Pia Sparreskog chef för förskoleverksamheten i Uppsala. Både sett till barnsäkerhet och arbetsmiljö bedöms lokalerna vara för dåliga och då väljer kommunen att flytta verksamheterna till sina egna nybyggda lokaler i Ulleråkersområdet.

Lars Espmark och Charlotte Traneus är tveksamma till att det stämmer och menar att Uppsala kommun inte presenterat några dokument som visar att kommunens argument är underbyggda eller varför det plötsligt blivit så bråttom

Flera föräldrar är förrvirrade över alternativen om flytten blir av och tycker att de borde ha fått mer tid. Kommunen har informerat om att de kan få hjälp att byta till en annan förskola om Ulleråker inte passar och trots att efterfrågan är stor i centrala stan tror Pia Sparreskog att det går att ordna.

Men Charlotte Tranéus litar inte på det. Hon har ansökt om andra förskolor och fick då höra att alla förskolor hon sökt som alternativ redan är fulla.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista