Andreas Jonsson klar för VM

Hallstavikssonen Andreas Jonsson är klar för ytterligare en VM-säsong i speedway. På tisdagen tilldelades han ett av fyra permanenta wild card.

-Ett riktigt skönt besked. Jag trodde att jag skulle ha bra chans då jag vann sista tävlingen i Bydgoszcz men helt säker var jag inte, sade Jonsson till TT.

(Andreas Jonsson hade en VM-säsong med segern i Bydgoszcz som topp, han var också i final på Ullevi, men blandade med riktigt dåliga tävlingar och slutade totalt nia i VM-tabellen. En poäng från en garanterad plats.

-Det var lite surt men samtidigt visade jag min kapacitet i Bydgoszcz, sade Jonsson.

Men Jonssons fortsatta VM-satsning räddades av de permanenta wild card som delas ut. -Jag tycker framtiden ser ljus ut. Efter sista VM-tävlingen har jag varit kvar i Polen och testat en del nya grejer inför nästa säsong, säger Jonsson som anställt Tony Rickardssons tidigare chefsmekaniker Carl Blomfeldt för nästa säsong.

Blomfeldt fanns med Jonsson redan i Bydgoszcz och hade en del synpunkter redan då. -Ja, jag gjorde en del ändringar sedan jag pratat med honom som jag nog inte hade gjort annars, sade Jonsson.

Jonsson körde sin första VM-tävling på Stadion i Stockholm 2001 och har sedan säsongen 2002 haft en permanent plats i VM. Så här långt i karriären har han vunnit fem VM-deltävlingar och har som bäst blivit fyra i VM-serien, 2006.

Övriga wild card gick till Nicki Pedersen, Danmark, Emil Sajfutdinov, Ryssland och Janusz Kolodziej, Polen.

Sune Karlsson/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista