UL sekretessbelägger granskning

1:00 min

Upplands Lokaltrafik har låtit granska det interna upphandlingsarbetet inom UL. Detta efter att upphandlingen av regionpaketet avbrutits då en anställd läckt sekretessbelagd information till minst en anbudsgivare.

I går fick styrelsen i Upplands lokaltrafik den konsultutredning som gjorts efter att bussupphandlingen om regiontrafiken tidigare fick avbrytas på grund av en läcka till ett av bussbolagen.

På grund av det känsliga materialet, för såväl UL och en enskild person, har UL:s styrelse valt att sekretessbelägga rapporten tills vidare. Man har dock som avsikt att offentliggöra så mycket som möjligt av innehållet i rapporten.

 Moderaten Fredrik Ahlstedt:

– Egentligen kan man säga att den i huvudsak kommer fram till samma sak som den andra rapporten, bristande dokumentation, de tycker att vi borde ha uppdaterat vår upphandlingspolicy och att vi borde ha haft datum och tidsstämpel på när anbuden kom in elektroniskt.

Nu berättar du en del om innehållet, men annars har ni skretessbelagt hela rapporten, varför det?

– Därför att vårt juridiska biträde har bett oss att göra det eftersom vi befinner oss i ett antal rättsprövningar så har han gett oss det rådet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista