Flera åkte fast i poliskontroller

1:25 min

Under dagen har polisen i Uppsala utfört en trafikkontroll på E4:an mellan Knivsta och Uppsala. Enligt Örjan Brodin, insatschef för trafikkontrollen från Uppsalapolisen, verkar kontrollerna vara rätt effektiva.

– Vi gör en vanlig fordonsförarkontroll och så ser vi helt enkelt vad vi får för fiskar i nätet.

Om du ser till den här kontrollen och tidigare kontroller också, hur effektiva är de?

– Ja, vi kan säga det att det stora vägnätet har varit lite av det här stora svarta hålet där vi inte riktigt har rått på allt enkelt. Vägen är deras brottsplats. De använder vägen för att transportera till exempel narkotika eller stöldgods eller vad det nu kan vara. Men man kan ju titta lite grann på resultatet då. Vi har fått i alla fall cirka säger jag nu, fem drograttfyllerister och tre vanliga rattfyllerister och olovliga körningar och sex narkotikabrott och lite annat smått och gott.

Men det var inte bara polisen som var på plats, även Kronofogden var där för att kontrollera de stoppade bilisterna i sina register. Anders Fahlén Sundblad, teamledare på Kronofogden, berättar:

– Ja, vi är här för att kolla bilar och personer och se om de är skuldsatta. Det är en chans för oss att komma åt dem som vi annars inte kommer åt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista