Bagarkändis i Uppsala

"Bröd i plastpåse är osensuellt"
4:54 min

Jan Hedh är en av Sveriges och Europas skickligaste konditorer, som började sin bana i Uppsala. Numera bor han i Malmö men är ofta på resa för att föreläsa eller signera böcker, som i dag i Uppsala.

Bröd, bakelser och choklad är något som Jan Hedh verkligen kan, och en grund för detta lades i Uppsala. Han gick på konditorfackskolan vid Västertorg i Uppsala.

 – Jag var väl 20 år när jag kom till Uppsala. Då tog man gesällprov här i Uppsala. Det kom faktiskt folk från hela Skandinavien hit, och även andra länder. Det var en fantastisk utbildning som jag önskar att ungdomar hade haft i dag också.

Jan Hedh är också en stor chokladkännare.

 – Ja, jag har en liten chokladfabrik i Malmö, där vi också tillverkar choklad från början så att säga, från böna till choklad.

Tolv böcker har det också blivit, ofta med korta koncisa titlar som Bröd, Choklad eller Desserter, och det var många som passade på att köpa signerade böcker när Jan Hedh nu kommit till Uppsala.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".