Pengaproblem för Naturskolan

Till Naturskolan vid Hammarskog kommer mer än 200 skolklasser per år - både från Uppsala och från de andra kommunerna i länet - för att lära sej om natur och miljö. Elever och lärare är nöjda och alla verkar vilja ha Naturskolan, men när det gäller att betala för den har intresset inte varit lika stort...

I Uppsala kommuns omorganisation hamnade naturskolan lite mellan stolarna. I dag betalar Upplandsstiftelsen - som sköter natur- och friluftsfrågor åt alla länets kommuner gemensamt - en tredjedel av naturskolans kostnader - och Uppsala kommun ville att Upplandsstiftelsen helt skulle ta över naturskolan. Men det vill inte de andra kommunerna.

Därför föreslår nu kommunstyrelsen i Uppsala kommun att man ska ha kvar naturskolan i åtminstone tre år till, och att den ska höra till barn- och ungdomsnämnden. Den nämnden tilldelas dock inte några pengar för naturskolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista