Bredbandsbolaget håller inte ord

Bredbandsbolaget bryter ett löfte om gratis abonnemang, sammanlagt till ett värde av 240 000 kronor, till bostadsrättsförenignen Ling i Uppsala.
Bostadsrätts föreningen Ling, i Uppsala, bestämde för två år sen att gemensamt köpa in Bredband till området. Men tidsscemat för arbetet sprack rejält. Företaget Bredbandsbolaget, som skulle göra jobbet, blev försenade i hela åtta månader. En klausul i kontraktet mellan föreningen och bolaget klargjorde att vid förseningar skulle dom boende kompenseras med med lika många fria abonnemangsmånader som förseningen blev. Det var bara det att i det finstilta hade Bredbandsbolaget skrivit in att den punkten bara skulle gälla om kontraktet skrevs på före den 1 juli 2000 - ett datum som redan var passerat när föreningen fick kontraktet. På ett möte gav ändå Bredbandsbolaget representant ett muntligt löfte till dom boende om att kompensationen ändå skulle ges. Totalt till ett värde av 240 000 kronor. Ett löfte som man nu i efterhand inte står fast vid.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".