Kritik mot miljönämndens friande

Att miljönämnden i Enköping i går friades från brottsmisstankar påverkar miljöarbetet negativt i landets alla kommuner. Det anser Naturvetareförbundet.
Igår friades alltså de sju politikerna i miljönämnden i Enköping efter att ha åtalats för att inte ha anmält misstänkta miljöbrott till polis och åklagare. Domen betraktas som principiellt viktig och har rönt stort intresse eftersom den sätter den nya miljöbalken på prov. Naturvetarförbundet anser att miljötillsynen borde skötas av en fristående myndighet och inte av fritidspolitiker. Förbundet ser heller inte att gårdagens dom löser dom djupa konflikterna mellan tjänstemän och politiker på arbetsplatsen i Enköping. Mikael Karlsson, vice ordförande i Naturskyddsföreningen, är också kritisk till domen och han anser att miljönämndens ordförande Kjell johansson inte tycks ha förstått sitt ansvar som politiker.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista