Årets kock en upplänning

Anders Hedlund heter Uppsalabon som igår vann den prestiegefyllda tävlingen Årets kock. Tävlingsuppdraget gick dels ut på att laga en vanlig skolmåltid och dels en lyxigare rätt på renkött.
Vinnarreceptet, för den lyxigare rätten, lyder helstekt renytterfile med selleripuré, friterad potatis och viltsås med svartvinbärsgele och karamelliserad gulbeta med getostkräm. Själv tyckte inte den 29- årige vinnaren att det smakade något särskilt när han var färdig vid spisen, men anrättningen föll uppenbarligen domarpanelen i smaken. Tidigare drev Anders Hedlund restaurang Grisen i Uppsala. Numera jobbar han i Stockholm på Villa Källhagen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".