Besked om Ekebyskolans program

Efter en lång process är det nu klart vad som händer med Ekebyskolans gymnasieprogram. Lärarna på Ekebyskolan har varit oroliga för att de skulle splittras på olika skolor, men nu har politikerna beslutat att de flesta får fortsätta att hänga ihop.

Orsaken till att många på Ekebyskolan varit oroliga och att både lärare och elever skrivit brev till kommunen är det nya gymnasiet, Rosendalsgymnsiet, som ska öppna i läkemedelsverkets nya lokaler om ett drygt år.

För i och med att det gymnasiet ska öppna så har kommunen sagt upp en del av de lokaler som den hyr till Ekebyskolan. Så alla program på Ekebyskolan kommer inte längre att få plats. De som ska bort är de samhällsvetenskapliga programmen med olika inrikningar, som journalistprogrammet. Och det har varit många bud om vart de skulle ta vägen.

Det som sker nu är att de flesta av programmen flyttar till Rosendalsgymnasiet tillsammans om ett drygt år - under ett halvår får kommunen då hyra in dem i de lokaler på Ekeby som den sagt upp.

De enda som flyttar i höst blir eleverna som nu går i ettan på det rena samhälssvetenskapliga programmet - de får flytta till Celsius.

Folkpartisten Mohammad Hassan i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tycker att det är onödigt att hyra in alla programmen på Ekeby ett år till. Han menar att man hade sparat tre-fyra miljoner på att i stället splittra upp programmen på olika befintliga gymnasieskolor, där de hade fått plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista