Fransson petas från kd-lista

Kristdemokraten Roger Fransson, som gjort flera uppmärksammade uttalanden om bland annat homosexuella, petas från att få en plats i fullmäktige i Uppsala efter valet.
Roger Fransson har uppmärksammats efter flera olika uttalanden. Bland annat sa han i höstas att det inte är fördomar att tycka att homosexualitet är en störning. För några år sedan gjorde han också ett uttalande om att vissa kvinnor är ragator. Men nu är det antagligen slut på fullmäktigekarriären. Fransson var nominerad till provvalet och fick också röster, men nomineringskomittén petade honom från förslagslistan. Gruppledaren Maj-Britt Andersson säger att hans uttalanden varit en belastning för partiet. Själv vill han idag inte kommentera petningen. Kristdemokraternas lista ska fastställas om en dryg vecka. Först på listförslaget står partiets politiske sekreterare i Uppsala Ola Leife.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".