Gäng bakom flera rån och skottlossningar

Uppsalapolisen verkar vara på god väg att reda ut flera uppmärksammade brott i Uppsala de senaste månaderna.

Polisen har nu gripit sammanlagt tio män i åldrarna 20-25 år misstänkta för de olika brotten, och de har alla någon slags anknytning till varandra. Som Upplandsnytt tidigare berättat, greps i slutet av förra veckan tre yngre män misstänkta för det väpnade rånet mot Systembolaget i Stenhagen på valborgsmässoafton. Brodern till en av de tre och ytterligare en man har gripits för rånöverfallet mot ett krögarpar i Uppsala några dagar senare. En av de två misstänks också för inblandning i rånet mot Systemet i Gottsunda i mars, skriver Upsala Nya Tidning.

De fem som greps i går är i första hand misstänkta för grovt vapenbrott, eftersom polisen fann tre handeldvapen. De fem ingår i samma kriminella kretsar som de fem rånmisstänkta. Det är just de här kretsarna som polisen intresserat sig för när det gäller de många skottlossningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".