Nya gripanden för grova brott väntas

Fler unga män kommer troligen att gripas av Uppsalapolisen inom kort. Nu sitter tio unga anhållna eller häktade misstänkta för rån och överfall i Uppsala.

Alla är killar som man känner till sedan länge, berättar polisens presstalesman Christer Nordström:

-Många av de här är vaneförbrytare, de är yrkeskrimminella. Våra patruller i yttre tjänst möter de ständigt. De dyker upp alla tider på dygnet i alla möjliga tänkbara sammanhang så vi har mycket goda kunskaper om vilka de är, säger han.

I går anhölls fem män i tjugoårsåldern misstänkta för grovt vapenbrott. Killarna upptäcktes av polisen sedan de kört för fort på länsväg 255 nära Vassunda. I deras bil hittades tre handeldvapen.

Polisen misstänker att de här fem killarna kan ha kopplingar till de unga personer som tidigare anhållits, misstänkta för rån mot Systembolagen i Gottsunda och Stenhagen, samt överfallet av ett krögarpar i mars i år. För de här tre brotten är totalt fem unga män anhållna eller häktade.

En person tros både ha varit med vid rånet av systembolaget i Gottsunda och vid rånet av krögarparet. Sammanlagt sitter alltså tio unga hos polisen misstänkta för rån och vapenbrott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".