Fyrisskolan betalar flygmekanikerprov

Ledningen för Fyriskolan i Uppsala har nu beslutat sig för att stå för alla extra kostnader i samband med eleverna på flygmekanikerutbildningen måste skriva om sina prov.           Det berättar Stig Martinsson, biträdande rektor. 

Som vi har berättat tidigare så saknar Fyrisskolan godkännande att examinera flygmekaniker,  behöriga lärare från Nyköping måste kallas in och  17 elever måste nu  skriva om 10 delprov med lärare från Nyköping. Varje prov kostar 500 kronor att göra, och eleverna har varit oroliga att missa proven och få skriva om med höga kostnader som följd.

Men Fyrisskolan  har nu också beslutat att betala för dom elever som inte klarar ett delprov och måste skrova om.

Att Fyrisskolan inte är godkänd av luftfartsverket innebär annars att eleverna måste ha tre års praktik istället för ett år för att eleverna ska få jobba som flygmekaniker. Varken skolledningen eller eleverna har känt till detta och  många elever har skrivit prov under läsåret som inte ger dom rätt behörighet. Eleverna är också kritiska till att de inte fått någon information från skolan. Biträdande rektor Stig Martinsson erkänner att informationen varit bristfällig och inte nått fram i alla lägen. 

Reportrar jonas.alsgren@sr.se och olle.tyrbo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".