Skottskadad i Knutby kräver en kvarts miljon

Den man som skottskadades i Knutbydramat begär ett högt skadestånd för kränkning och lidande från barnflickan och pastorn, enligt Uppsala nya tidning: 250 000 kronor. . Mannen var millimeter från att dö när han sköts och mordförsöket hade ”avrättningsliknande karaktär”, enligt skadeståndskravet. Han begär också drygt 65 000 kronor för sveda och värk, inkomstförlust och vårdkostnader. Skadeståndet ska betalas solidariskt av barnflickan och pastorn, som på tisdag ställs inför rätta vid Uppsala tingsrätt.

 Mannen var millimeter från att dö när han sköts och mordförsöket hade ”avrättningsliknande karaktär”, enligt skadeståndskravet. Han begär också drygt 65 000 kronor för sveda och värk, inkomstförlust och vårdkostnader. Skadeståndet ska betalas solidariskt av barnflickan och pastorn, som på tisdag ställs inför rätta vid Uppsala tingsrätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".