Stor oro på beskjutna socialkontor

Det finns en stor oro bland personalen på de två socialkontor som blev beskjutna tidigare i veckan. På socialkontoret i Gottsunda har de nu en vakt som går utanför lokalen för att skydda personalen.

På kontoret vid Heidenstams torg vill socialen nu flytta så fort som möjligt, säger Birte Frid som är enhetschef där.

-Kontoret ligger ganska ensligt här, speciellt på kvällstid. Eftersom vi ändå ska flytta känner vi att det är lika bra att vi får flytta så fort som möjligt, säger hon.

Socialkontoret på Ferlingsgatan har inte råkat ut för någonting liknande förut och det var först mest förvåning som vi kände efter skottlossningen, fortsätter Birte Frid.

På socialkontoret i Gottsunda var det tredje gången de blev beskjutna. De första två gångerna blev entrén beskjuten och under natten mot måndagen sköt någon mot ett kontor som en socialsekretare sitter i.

Det här är mycket olustigt för oss som jobbar här säger Jesper Bjurström som är enhetschef där och nu ska det finnas en vakt utanför lokalen berättar han.

All personal ska också få chans att träffa en krisgrupp för att kunna prata om det som har hänt om de vill.

På båda kontoren har de funderat vad som kan ligga bakom skjutningarna, men de kan inte komma fram till varför det hände.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".