Allt fler skadas på Arlanda

En 50-årig man får nu 10 000 kronor i skadestånd av Luftfartsverket sedan han skadat sig i huvudet på Arlanda. Statistik visar att allt fler gör sig illa på flygplatsen.
Mannen var på väg in i ankomstahallen när han slog huvudet i en skylt utanför entrén. Smällen blev så kraftig att han fick ett fem centimeter långt jack i pannan och måste sy 15 stygn. Kammarkollegiet som utrett olyckan menar att skylten satt för lågt. Statistik som Upplandsnytt tagit del av visar att allt fler resenärer skadar sig på Arlanda. Under förra året inkom 48 personer med skadeståndskrav för saker om hänt på flygplatsen. Oftast handlade det om sakskador, men en tredjedel gällde personer som gjort sig illa. Ett fall som fortfarande utreds gäller en resenär som halkade i en glass och skadade ryggen svårt. I ungefär hälften av fallen är det fel eller slarv från Luftfartsverket som ligger bakom skadorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista