Uppländsk ordmästare favorit i SM

I Uppsala inleds i dag årets SM i korsordsspelet Scrabble, tidigare även känt som Alfapet. 65 deltagare från hela landet är anmälda. En av dem är favorittippade Uppsalabon Niklas Elmefjäll, som till vardags jobbar på ett kemiföretag.

Man måste ha öga för ord i Scrabble, men det gäller att ha en del tur också, berättar Niklas. Bland annat är det viktigt att få ordentligt med vokaler. Men sedan gäller det att hushålla med dem. Att skapa ord som endast består av konsonanter är möjligt, men ger oftast mycket låga poäng.

Niklas Elmefjäll är en av de två just nu högst rankade Scrabblespelarna i landet. En av hans motståndare i helgens spel-SM i Uppsala är en 13-åring från Norge.

- Jag mötte honom i förra årets SM och då vann jag ganska knappt. Och det vore ganska otrevligt att förlora mot honom, säger Niklas Elmefjäll och skrattar.

Kontakta reportern: lisen.forsberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista