17-åring gripen för grovt rån

En 17-åring sitter nu anhållen i Uppsala, misstänkt för ett grovt rån som polisen betecknat som ”ovanligt rått”. 17-åringen misstänks för att ha deltagit i överfallet mot en man och kvinna i 30-årsåldern i deras bostad i Fjärdhundra den sista mars i år.

Paret låg och sov på övervåningen i sin villa när de vaknade av ljud från undervåningen. Ljudet kom från glas som krossades när de två maskerade och beväpnade männen tog sig in genom ett fönster. Kvinnan och mannen hotades med pistol och yxa och bands fast i källaren. Sedan stal gärningsmännen jaktvapen, ammunition och kontanter. Så småningom lyckades mannen och kvinnan att ta sig loss och kunde larma polisen. Vissa spår säkrades och paret fick omedelbar krishjälp eftersom de var svårt chockade.

Den 17-åring som nu misstänks för inblandning i rånet, hämtades till förhör i onsdags. Efter förhöret stärktes misstankarna om Fjärdhundrarånet och mannen anhölls.

Enligt polisens presstalesman Christer Nordström har 17-åringen kopplingar till de gäng där flera av medlemmarna misstänks för inblandning i den senaste tidens skottlossningar och för olaga vapeninnehav. 17-åringen sitter nu alltså anhållen och kommer att begäras häktad. Han nekar till brott.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista