Underkända flygelever vill ha mer hjälp

Eleverna på flygmekanikerutbildningen på Fyrisskolan är fortsatt kritiska till sin utbildning och kräver nu mer hjälp från skolledningen.

Just nu gör de 11 prov för att få en så kallad JAR-certifiering, som bland annat gör att lärlingstiden blir betydligt kortare. Men på de två senaste proven blev samtliga underkända.

För att få sin certifiering måste eleverna göra prov med lärare från Nyköping som till skillnad från Fyrisskolan blivit certifierade och alltså själva kan examinera eleverna. Men eftersom Fyrisskolan missat vissa moment i utbildningen kan det ändå bli svårt för eleverna att klara proven. Skolan har lovat att stå för kostnaden för elevernas omprov, men eftersom det enligt lag måste gå minst 90 dagar mellan proven så skapar det ytterligar problem för flera av eleverna.

Nu vill eleverna att någon lärare kommer upp från Nyköping och hjälper till med förberedelser och repetition inför resterande proven, säger Viktor Mattson.

Kontakta reportern: helena.sannemalm@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".