Stort polispådrag efter rån i Uppsala

Ett värdetransportrån inträffade vid fyratiden på fredagseftermiddagen vid Torbjörnstorg i Uppsala. De två gärningsmännen hotade väktarna med k-pist och yxa när en bankomat skulle fyllas på.

Enligt Uppsalapolisens pressansvarige, Christer Nordström, var gärningsmännen beväpnade med k-pist respektive yxa och iförda mörka kläder och rånarluvor. De hade uppenbarligen i förväg gömt sig i ett trapphus och hoppade fram när väktarna klivit ur sin bil med pengaväskorna.

Inga skott avlossades och väktarna utsattes inte för något fysiskt våld. Rånarna försvann i en stulen bil, som snart påträffades i närheten, på Svartbäcksgatan. Rånarna har där bytt till en annan bil, som enligt vittnesuppgifter troligen var en VW Golf.

Polispådraget är stort och flera vägspärrar har upprättats i jakten på rånarna. Polisen söker också fler vittnen och har letat igenom delar av Svartbäcken.

Huruvida rånarna kom över några pengar, är ännu oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista