Ingen utrerast på Björkskolan

Eleverna på Björkskolans skoldaghem på Ulleråkersområdet i Uppsala tvingas vara inne när man har rast. Det finns ingen skolgård.
- Det är väldigt tråkigt att det inte finns så mycket lekparker häromkring. - Det finns ingen plats att vara ute på och så. Eleverna Jenny och Binta saknar en skolgård. Vid nyår flyttade Björkskolans skoldaghem från utdömda lokaler. Men nu är det istället rasterna som har blivit ett problem. För att få röra på sig spelar de fyra elverna ofta rund-pingis på rasterna med personalen. Ska eleverna gå ut måste det bli planerade utflykter då all personal följer med. Barnen på skoldaghemmet har fått gå i tillfälliga lokaler i sex och ett halvt år. Till slut blev lokalerna utdömda och Uppsala kommun skulle få betala böter om skolan inte flyttade. Problemet är att kommunen har brist på egna lokaler som är lämpliga som skola. Just nu undersöker man en byggnad som varit förskola tidigare. Men om det blir lösningen för Björkskolan är det ingen som vet ännu. Tílls vidare får eleverna klara sig utan raster utomhus.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".