37-årig man anhållen för Torbjörnstorg-rånet

En man sitter sedan igår kväll anhållen för det väpnade värdetransportrånet på Torbjörnstorg i Uppsala igår eftermiddag.

Det var när två väktare skulle fylla på en uttagsautomat på Torbjörnstorg i Tuna Backar som två maskerade män utrustade med k-pist och yxa överföll väktarna och tog deras väska med pengar.

Rånarna yxade upp väskan och länsade den på pengar. Av okänd anledning utlöstes inte den färgampull som ska missfärga pengar vid ett eventuellt rån.

Rånarna försvann i en flyktbil och enligt ett vittne bytte de bil på Svartbäcksgatan till en hyrbil som hyrts i Sköndal i Stockhom.

Alla polisresurser sattes in och vid halvsjutiden fick polisen syn på flyktbilen vid Flottsund i Uppsala. När bilen parkerades i Sävja slog polisen till. En man fanns i bilen och han är nu anhållen skäligen misstänkt för grovt rån. Mannnen är 37 år och kommer från Märsta.

Rånbytet efter gårdagens värdetansprtrån på Torbjörnstorg i Uppsala blev omfattande. Enligt uppgift ska rånarna ha kommit över miljonbelopp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".