En gräsklippare. Foto: Jessica Gow / Scanpix.

Det retar grannarna mest

0:58 min

Oväsen och buller - det är det folk stör sig mest på hos sina grannar. Det visar en undersökning som tidningen Vi i villa har gjort.

Så här säger några upplänningar vad dom stör sig på hos sina grannar.

– När de festar för mycket, säger en man.

– Det var någon som parkerade och lät sin sons bil stå i flera år framför vår uppfart, på andra sidan. Då sa jag det och det möttes inte så väl, säger en kvinna.

– Vi umgås jättebra, säger en man.

Om du störde dig på något, vad skulle du göra då?

– Prata ut, tror jag.

Tidningen Vi i villa har gjort en undersökning om vad villaägare stör sig mest på hos sina grannar. Stina Abenius, chefredaktör för Vi i villa, vad stör sig folk mest på?

– Allra mest stör man sig på de bullriga stökiga grannarna som drar igång gräsklipparen söndag morgon eller något annat bullrigt när man inte hade tänkt sig det, säger Stina Abenius.

Om man nu blir osams, vad är bästa sättet att bli sams?

– Man måste försöka först att ha väldigt stort överseende med sådana här saker och sedan att på ett vanligt, snällt, icke-argt sätt påpeka vad det är man tycker är jobbigt, säger Stina Abenius.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista