Polis och bärgningspersonal assisterar en av tre lastbilar som blåst av vägen i halkan på E18 väster om Bålsta i höjd med Krägga. Foto: Fredrik Sandberg / Scanpix.

Glashalt på vägarna

"Det verkar exceptionellt halt just nu"
1:14 min

Under dagen har det varit glashalt ute på vägarna, sedan lunchtid i går har polisen åkt på 35 trafikolyckor i länet. Uppsala Brandförsvars räddningscentral, som samordnar det mesta av räddningstjänsten i länet, uppmanar allmänheten att inte ge sig ut på vägarna.

Redan igår eftermiddag började trafikproblemen. Uppsalapolisen uppgav vid 19-tiden på onsdagen att man sedan lunchtid i går åkt på 35 trafikolyckor i länet. På flera håll i länet bedömmer den lokala räddningstjänsten att det är exceptionellt halt.

– Vi har pratat med Trafikverket och de har problem med att salta och sanda vägarna på grund av blåsten, säger Stefan Gunstad på Uppsala Brandförsvar.

Både på E4:an utanför Tierp och E18 vid Ekolsund och Krägga har lastbilar kört i diket med köbildning som följd under bärgningsarbetet. Vid lunchtid åkte en bil med hästsläp av gamla E4:an strax norr om Uppsala. Varken häst eller människor kom till skada.

Regionbusstrafiken har trots halkan bara drabbats av smärre förseningar under dagen, enligt UL.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".