Fortsatta tågstörningar. Foto: August Bergkvist / SR

Nya störningar i tågtrafiken

1:39 min

Före tredje dagen i rad har det varit störningar i tågtrafiken mellan Uppsala och Stockholm. Det har handlat förseningar och inställda avgångar - både i morse och under dagen. Orsaken uppges framförallt ha varit krånglande lok.

-Det är tyvärr ett antal olika fel som har inträffat. Dels så har ett par tåg gått sönder så vi fick ställa in ett antal avgångar. Sen var det ett tåg som gick sönder utanför Märsta och blev stående på linjen, och som sen kunde backas tillbaka till Märsta och där evakueras, säger Sven-Ingvar Håkansson på SJ:s presstjänst.

Vad är det för fel det handlar om?

-Det tåget som kom i väg sent berodde på att tyfonen inte fungerade, dvs loktutan. Det var kanske det enklaste felet att åtgärda. Det har varit några olika typer av fel som har uppträtt, olyckligtvis samma dag.

Det låter som det är ganska så sårbart.

-Det är klart att det kan låta så. Men det här med att det inträffar flera fel samma dag är väl ändå ganska ovanligt, säger Sven-Ingvar Håkansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista