Foto: Patrik Holmström/Sveriges Radio

Misstänkt häktad efter mord

1:16 min

En 17-årig pojke misstänks för dödsskjutningen av en 22-årig man i centrala Stockholm i fredags. Offret är en tidigare ostraffad 22-årig man hemmahörande i Uppsala.

22-åringen sköts till döds på fredagskvällen mitt framför krog- och restauranggäster på Scheelegatan i centrala Stockholm, och skotten som avlossades har beskrivits som liknande en avrättning. Offret satt i en röd Volkswagen.

Mannens anhöriga är underrättade om det inträffade.

Den 17-årige man som suttit anhållen sedan i fredags är sedan söndagseftermiddagen häktad på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen är tidigare ostraffad. Han greps strax efter skottlossningen med ett vapen i handen.

– Han är dämpad och reflektionsfull, säger advokaten Ola Salomonsson till TT.

Salomonsson berättar att 17-åringen bestred häktningsgrunderna men godtog misstankegraden.

-Han har medgivit sannolika skäl för det här påståendet, jag vill inte formulera mig annorlunda, säger han.

Det är inte detsamma som ett erkännande eller ett nekande, påpekar Salomonsson för TT.

17-åringen och 22-åringen är tidigare ostraffade. Vad som ligger bakom dådet vill polisen inte kommentera, men enligt Aftonbladet ska det finnas kopplingar mellan gärningsman och offer, tidningen skriver att 22-åringen åtalades för att ha knivmördat 17-åringens bror för två år sedan. Han friades då i rätten, eftersom man ansåg att det inte var tillräckligt utrett vad som skett. Bedömningen som gjordes var att det troligtvis handlade om en lek som slutade i en tragisk olyckshändelse. Detta skulle enligt Aftonbladets källa kunna tyda på att mordet i fredags var en hämnd.

Polisen efterlyser fler vittnen och eventuella foton och filmer från händelsen. En tipscentral är upprättad på telefon 11414. Vittnen kan även skicka mail till utredningsroteln.stockholm@polisen.se.

Upplandsnytt/TT

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista